Yoga

Lessen in kleine groepen en persoonlijke aandacht

 

Onze studio is een fijne en compacte ruimte waar plek is voor 7 deelnemers. Hierdoor is er tijdens de les voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en vinden we het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemakt voelt. Niet elke houding werkt voor ieder lichaam en er is dan ook de mogelijkheid om deze aan te passen of zelfs een andere houding aan te nemen die op dat moment beter past. Wanneer deelnemers bepaalde wensen of uitdagingen hebben nemen we dit graag mee in de opbouw van de les. 
We willen de lessen toegankelijk houden voor iedereen in een vertrouwde omgeving.

 

Van yoga wordt vaak gedacht dat het zweverig is en dat je er lenig voor moet zijn. En ja, er zijn een aantal yogastijlen waarbij dit handig is. Bij ons is dit zeker geen voorwaarde. Onze yogalessen zijn toegankelijk, nuchter en praktisch. De aandacht ligt vooral op het soepeler en sterker maken van het lichaam, verbeteren van je algehele conditie. De rust in je hoofd te brengen door je ademhaling wat bewuster te volgen en te gebruiken en door te ontspannen. Deze drie onderdelen komen elke les aan de orde. De lessen bestaan afwisselend uit wat intensievere gedeelte om de grenzen op te zoeken, om vanuit dit punt ook weer wat meer de rust en ontspanning voor jezelf te vinden. Al onze lessen zijn anders. De ene les wordt de aandacht gebracht naar bijvoorbeeld een lichaamsgedeelte en de andere les weer op een bepaald thema. De basisopbouw van de lessen zijn wel altijd hetzelfde.

Hatha 

Tijdens deze les volgen de statische houdingen elkaar in een rustig tempo op, maar blijven uitdagend en versterkend. Ook komen de rustige en verdiepende houdingen aan bod die zorgen voor meer versoepeling in spieren en bindweefsel. Mocht een houding niet lukken worden er meerdere opties aangeboden. Zijn er lichamelijke klachten, informeer de docent dan voor aanvang van de les.

Intensiteit: Mild/gemiddeld

 

Hatha Flow

Tijdens de Hatha Flow les verlopen de houdingen wat dynamischer en kan het tempo wat hoger liggen. De energie wordt opgebouwd en begint te stromen. Daarnaast is er ook ruimte voor rust en ontspanning. De combinatie van de energie en kracht met de rust en ontspanning is heerlijk! Deze les is toegankelijk voor iedereen. Heeft u lichamelijke klachten dan is het verstandig eerst contact op te nemen met de docent.

Intensiteit: Dynamisch