Wie zijn wij

Wij zijn Mayke & Anneloes en al 25 jaar hartsvriendinnen. We delen ziel en zaligheid met elkaar en sinds een aantal jaren komen ook onze passies voor Yoga & Mindfulness dichter bij elkaar. Onze droom om hier samen verdere stappen mee te zetten wordt nu werkelijkheid door het ontstaan van π™•π™žπ™Ÿπ™£. π˜Ύπ™šπ™£π™©π™§π™ͺ𝙒 𝙫𝙀𝙀𝙧 π™–π™–π™£π™™π™–π™˜π™π™©.

Anneloes

Samen met John, onze zoon James en ondeugende hond Boef woon ik in Enter. In 2018 heb ik mijn studie Pedagogische wetenschappen aan de UvA afgerond. Ik ben daarna verder gegaan met de opleiding tot Mindfulness-trainer en uiteindelijk heb ik de opleiding tot Mindfulparenting-trainer gevolgd. Eind dit jaar zal ik de opleiding tot Mindfulness-trainer voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met ADHD of ASD afronden.


Tijdens mijn studieloopbaan, ben ik geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden die mindfulness kan bieden aan ouders. Bijvoorbeeld om op een andere manier om te gaan met opvoedingsstress. Belangrijke waarden als bewustwording, je open stellen, niet oordelen, acceptatie en een milde vriendelijke houding naar onszelf en anderen lijken van groot belang tijdens dit proces. Ik ben verheugd om dat als trainer te mogen delen met andere ouders.

Mayke

Net als Anneloes woon ik ook in Enter samen met Stef en zoontje Toon. Sinds kort hebben we ook een enthousiaste hond Fons. Al ruim 10 jaar is yoga een onderdeel van mijn leven. Ooit gestart uit nieuwsgierigheid, het duurde wel even voordat mijn echte interesse gewekt was. In Nepal is de liefde voor yoga echt genesteld en gegroeid, door het dagelijks te beoefenen merkte ik direct welke positieve invloed het had op mijn lichaam. Aansluitend heb ik de Yoga Teacher Training gevolgd bij Arhanta Yoga en vanaf 2013 geef ik zelf les en ontwikkel ik mijzelf door trainingen en cursussen te volgen.

 

Doordat ik vanaf jonge leeftijd al redelijk wat uitdagingen heb gehad, bleek yoga altijd het beste antwoord hierop voor mij. Ik ben gestart met yoga om het lichamelijke gedeelte, achteraf ben ik dankbaar om wat het mij op andere vlakken nog meer heeft gebracht. Rust, ruimte, inzichten en bewust te worden van dat wat er is.

 

Mijn lessen zijn vanuit de kern lichamelijk opgebouwd, om deze te versterken en soepeler te maken. Omdat ik ervaren heb dat dit ook een weg naar binnen kan zijn. Het kan zijn dat sommige intensieve of actieve houdingen een uitdaging zijn, maar juist ook de houdingen die passiever zijn kunnen je aan de uitdaging van jouw lichaam blootstellen. Leer je eigen lichaam kennen, wordt er bewust van en breng de aandacht naar jezelf. Door de lessen op te bouwen op ademhaling, houdingen en ontspanning probeer ik mijn ervaringen op alle vlakken met jullie te delen.

 

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, hierbij nodig ik je uit om het te ervaren.